Bij zwangerschapsbegeleiding wordt gelet op de spieren van de buik, het bekken, de bovenbenen en de onderrug. Daarnaast krijg je oefeningen die je leren om te ontspannen. Met behulp van deze oefeningen kun je onder andere rugklachten voorkomen of verminderen. De oefeningen om te ontspannen heb je nodig tijdens het opvangen van de weeën.
Deze spieren spelen een rol bij de houding en beweging van het bekken en helpen de onderrug te stabiliseren. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen en vrijen. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem beïnvloeden elkaar over en weer. Door verkeerd gebruik van de spieren of door overbelasting kunnen klachten ontstaan. Een stoornis van de bekkenbodem kan bijvoorbeeld leiden tot urine-klachten.

Behandeling
De zwangerschapsbegeleiding is zonder verwijzing toegankelijk. Mensen worden vaak doorgestuurd door huisartsen, medisch specialisten (met name de gynaecoloog, uroloog), verloskundige, incontinentieverpleegkundige of het consultatiebureau.
Bij zwangerschapsbegeleiding geef ik je advies over je houding. Daarnaast geeft ik je, indien nodig, advies over ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband.

Openingstijden:
maandag: 8.30-20.00
dinsdag: 8.30-19.00
woensdag: 8.30-20.00
donderdag: 8.30-18.00
vrijdag: 8.30-17.00
zaterdag: 10.00-14.00

Andere tijden zijn mogelijk in overleg

een bevalling is hard werken

Laten we samen kijken hoe we je lichaam zo min mogelijk belasten